In oktober 2018 vond een eerste trail plaats in het Akagera Park in Rwanda, aan de grens van Tanzania. Na terugkomst konden we maar één ding concluderen: het is een prachtig natuurgebied, met de aanwezigheid van de Big Five, en vooral zeer geschikt als locatie voor trails van de FNL.

De trail werd gefaciliteerd door de facilitators Jan Willem Loman en Robert van der Hoeven. Onder de kundige begeleiding van 3 gidsen, een Zuid-Afrikaanse hoofdgids en twee lokale rangers, vertrokken zes mannen samen met hen op pad, op zoek naar hun natuurlijke leiderschap. Stuk voor stuk was iedereen enthousiast over de natuurlijke "setting", de gidsen én natuurlijk: over hun ervaringen.

Het terrein in het Akagera Park is heuvelachtig en bevindt zich op een hoger gelegen plateau. Om de locatie te bereiken is enige fitheid gewenst en kan het fris zijn. We zijn vanuit een lodge ten zuiden van het park vertrokken en geëindigd in een lodge in het noorden, en verbleven iedere nacht op een andere campsite. Door deze route hebben we een perfect beeld gekregen van het park.

Voor de trails werken we samen met een lokale partner, African Parks, een organisatie met Nederlandse wortels die het park beheert. Logistiek gezien is het Akagera Park zeer gunstig voor onze trails: er is met KLM een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en de Rwandese hoofdstad Kigali. De busrit vanaf Kigali naar het park zelf kost 2 à 3 uur. De beste trailperiodes zijn augustus en september, maar maart en oktober zijn ook geschikt om af te reizen naar dit geweldige land.

Kortom, de trail is geslaagd en wat de FNL betreft het startsein voor volgende trails in 2019. To be continued!

 

Back to overview