Op ruim twee uur rijden van Rome ligt het oudste beschermde natuurgebied van Italië: Abruzzo National Park. Abruzzo is een van de beste plekken in Europa om wildlife te spotten. Het gebied staat bekend om de bijzondere bruine berenpopulatie die er leeft, de wolvenroedels die er rondzwerven, en de grote hoeveelheid vossen, herten, wilde zwijnen, gemzen, otters, lynxen en verschillende roofvogelsoorten, waaronder adelaars en gieren. In het park vind je verder vijfhonderd jaar oude beukenbossen die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan, ruige bergen en weidse meren.

Tijdens een reünieprogramma dat ik afgelopen najaar heb georganiseerd met lokale gids Valeria Roselli, ontdekte ik de potentie van het gebied voor de FNL. Haar puurheid, haar actieve betrokkenheid bij de rewilding van het gebied en haar werk met cameravallen (zie dit geweldige filmpje) maken haar een bijzondere gids. En dan waren er natuurlijk de ingrediënten zoals stilte, lange wandelingen en councils die voor persoonlijke verdieping en een onvergetelijke ervaring zorgden.

Hoog tijd om Abruzzo toe te voegen aan het mooie aanbod FNL-gebieden. Dit voorjaar (22 - 26 mei 2019) ga ik samen met co-facilitator Maarten van der Schaaf naar Abruzzo om daar voor het eerst een regulier FNL-programma te faciliteren. Wie gaat er mee?

 

Back to overview