Actie tegen stropen en voor monitoring biodiversiteit

Zuid-Afrika heeft heel erg lang in een lockdown gezeten met grote impact op mens, dier en natuur.  Zo zijn de patrouilles tegen stropen in de wildparken gestopt. Er is nu geen geld meer voor doordat de inkomsten vanuit toerisme ongeveer op het nulpunt staan. Onze partner WLS (Wilderness Leadership School) wil teams van rangers (hun eigen wildernisgidsen) op ‘patrolling expeditions’ sturen, die daar bij uitstek geschikt voor zijn. Het doel is tweeledig: stropen bestrijden en het monitoren van de biodiversiteit. Tijdens de patrouilles worden er o.a. foto’s genomen van bedreigde flora & fauna en kunnen de rangers neushoorns en andere dieren ‘geo-taggen’ waardoor ze gevolgd kunnen worden. Al met al een ‘triple win’ omdat het stropen vermindert, er een beter beeld komt van de biodiversiteit en de rangers een inkomen hebben.

Steun deze actie financieel

Kenchaan zoekt mensen die willen helpen om de kosten van de patrouilles te dekken. Een expeditie van vijf dagen met vier rangers kost ongeveer € 2.300,-. De kosten bestaan uit salaris voor de rangers, vervoer, eten/drinken, verzekeringen en materieel. Het doel is om de komende drie maanden 8 expedities per maand te doen. Dat doen vier teams van rangers. In totaal hebben ze voor die 24 expedities € 55.000,- nodig.

Zij zorgen ervoor dat de Kenchaan donaties via de WLS direct naar het patrolling project gaan. Na de expedities delen ze de verslagen en de resultaten van de patrouilles. Ook doen ze een audit bij de WLS op de besteding van onze donaties. Ze zoeken nu donateurs voor deze actie die essentieel is voor zowel de betrokken rangers, als de wildparken en de WLS. Doneer meteen! Zie je andere steunmogelijkheden voor deze actie, neem dan contact met ons op. Juist nu hebben de mensen en de wildparken in Zuid-Afrika u nodig. Voor meer achtergrondinformatie over deze actie download hier de brochure van de Wilderness School.

Doneer meteen

Meteen deze belangrijke expedities ondersteunen kan! Stort uw bijdrage op NL90TRIO0784883521 van Kenchaan met de vermelding ‘Actie tegen stropen’. Of doneer via Whydonate.

 

Back to overview