Ik heb genoten van de Circle Gathering. Allereerst was het fijn vele bekende en onbekende trailgenoten weer te ontmoeten en mij weer binnen zo'n vertrouwde omgeving te bevinden. Wat is de Foundation for Natural Leadership toch een bijzondere en relevante organisatie.

Het programma van de Circle Gathering was lekker divers: met Cheryl Curry, onze gast uit Zuid Afrika, die vertelde over de ontwikkelingen bij de Wilderness Leadership School en de opleiding voor gidsen die ondersteund wordt door de FNL, met keynote speaker Edmond Offner, die ons op basis van zijn eigen expeditie-ervaringen uitlegde dat wel of niet verbonden zijn met jezelf het verschil kan maken tussen leven en dood, met de mini-trail die onszelf liet nadenken over de vraag 'wat borrelt er in jezelf dat er in het voorjaar uit wil komen', met Lavinia Warnars die haar inzichten deelden over het tijdperk ‘van EGO naar ECO’ waar wij ons momenteel in bevinden, en tot slot het panelgesprek waarin Marije, Niek en Marie-Louise uit de doeken deden wat de FNL-trail hen gebracht heeft.

SAM 1270

Alle aanwezigen hebben inmiddels online een feedbackformulier ontvangen. Uit de eerste resultaten blijkt dat de Circle Gathering 'nieuwe stijl' enthousiast ontvangen is. Uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering. Zo zullen we tijdens de volgende editie meer aandacht geven aan het 'landen op de locatie'. Graag nodig ik iedereen uit om ons vooral van feedback te voorzien: alleen samen kunnen we er volgend jaar een nog groter succes van maken.

De invulling van de Circle Gathering staat wat mij betreft symbool voor de nieuwe fase waarin de FNL is aangekomen: de fase van verdieping. Want wat kunnen wij zelf doen om dat fijne, vertrouwde trailgevoel vast te houden? Het is een uitdaging die bijna alle oud-deelnemers van de FNL blijkt bezig te houden. Om die reden bieden wij met ingang van dit jaar twee nieuwe leiderschapsprogramma's aan: de Jaargang Natuurlijk Leiderschap en de Wilderness Quest.

De Jaargang Natuurlijk Leiderschap is een 4 keer 24 uurs-programma in Nederland, dat geheel in het teken staat van het ritme van de vier seizoenen. De Wilderness Quest is een unieke trailervaring in Zuid Afrika, waarbij deelnemers onder meer 48 uur 'solo' doorbrengen. Je leest er meer hierover in deze nieuwsbrief.

Graag wil ik nogmaals iedereen bedanken die aanwezig was bij de Circle Gathering 2019 en in het bijzonder de mensen die deze bijeenkomst tot zo'n groot succes hebben weten te maken.

Natuurlijke groet,

Wiet

P.S.: Via deze link kun je de foto's van de Circle Gathering 2019 downloaden: https://bit.ly/2G842UH. De link is twee weken geldig!

SAM 12481

 

Back to overview