We kijken terug op een fantastisch jaar. Maar liefst 18 reguliere trails en 3 incompany trails vertrokken in 2018, met meer dan 150 deelnemers die verdieping zochten van hun natuurlijke leiderschap. En gezien hun reacties met resultaat!

Ook voor komend jaar zijn de vooruitzichten goed. Zo verwachten we in 2019 20 trails te faciliteren. Bovendien hebben we in maart een tweede ronde opleidingsdagen voor facilitators ingepland. Want nog nooit kregen we zoveel aanmeldingen hiervoor binnen. Maar liefst 20 oud-deelnemers meldden zich hiervoor aan.

Uit gesprekken met onze community kwam naar voren dat er een grote behoefte is aan handvatten hoe men het bijzondere trailgevoel vast kan houden. Eenmaal terug in de hectiek van het dagelijkse bestaan blijft dit een grote uitdaging voor veel mensen. Ook uit gesprekken met onze facilitators blijkt dat er ook behoefte is om de facilitatorsbijeenkomst meer diepgang te geven.

Kortom, verdieping is het sleutelwoord dat komend jaar centraal staat binnen de FNL. Een verdieping ten opzichte van de persoonlijke ontwikkeling van onze (oud-)deelnemers, een verdieping van onze contacten met de leden van onze community en een verdieping van onze facilitatorsopleiding.

Want hoe houd je je trailgevoel vast? Dat is ook een vraag die ik mij met regelmaat gesteld heb. Want dat gaat niet vanzelf. Binnen de kortste keren verval je thuis en op werk weer in oude patronen. Om mijn eigen trailgevoel vast te houden, creëer ik twee keer per jaar echt tijd voor mijzelf in. Zo ging ik het afgelopen jaar op trail als facilitator en heb ik meegedaan aan een 3-daags dansevent in London. Twee ervaringen waar ik weer even terug naar mijzelf kon keren. Verder mediteer ik dagelijks 15 minuten, doe ik regelmatig ademhalingsoefeningen en sport ik 3 keer in de week. Allemaal manieren om de drukte van mijn dagelijkse leven te parkeren, zodat ik de focus kan leggen op mijzelf en waar ik voor sta.

De FNL gaat het komend jaar nieuwe programma’s aanbieden die kunnen helpen om je trailgevoel vast te houden en stil kunt staan bij jouw natuurlijke leiderschap. Naast de regiobijeenkomsten die goed ontvangen zijn en waar we zeker een gevolg aan geven, introduceren wij een programma in Nederland en een stilte-programma. De facilitators willen we nieuwe leerervaringen aanbieden, zodat ook zij een verdiepingsslag kunnen maken.

Tijdens de komende Circle Gathering op 26 januari zal ik hier dieper op ingaan. Ook voor deze jaarlijkse bijeenkomst geldt dat we hard gewerkt hebben aan een nieuw format. Persoonlijk ben ik ontzettend enthousiast over deze nieuwe opzet én de nieuwe locatie. Cherryl Curry, directeur van de Wilderness Leadership School (onze samenwerkingspartner in Afrika) vertelt ons meer over het Afrikaanse perspectief op leiderschap. Edmond Ofner, die als eerste Nederlander de top van de Mount Everest én de Noordpool bereikte, vertelt ons meer over zijn eigen ervaringen. Een ongelooflijk inspirerend verhaal.

Ik hoop jullie in het nieuwe jaar, op 26 januari 2019, allemaal te mogen begroeten tijdens deze bijzondere bijeenkomst. Vergeet niet om je hier op tijd aan te melden. Voor nu wens ik iedereen mooie dagen toe en een natuurlijke afsluiting van 2018!

 

 

Back to overview