Angela Lijmbach – Create Your Vision

Angela is gehuwd met Wouter en heeft drie studerende kinderen: twee zoons van 19 jaar en een dochter van 18. En daarnaast een Golden Retriever van 12 jaar. Zij begeleidt organisaties op het gebied van strategie-, organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Angela: “Ik hou van verandering en uitdaging. Complexe dingen tot de kern terug te brengen en vanuit het geheel werken en leven: verbinding van hoofd, hart, buik en handen.” Daarnaast doet zij energiewerk: het bewust managen van je eigen energie, het lezen van energie en de uitwisseling hiervan tussen mensen.

“Wat me fascineert is dat dit op allerlei vlakken speelt. In Yoga, bijvoorbeeld, werk je met de verschillende houdingen aan het stromen van energie in je lijf. Ik hou ook van sporten, hardlopen of skiën geeft me ook energie, maar op een ander fysiek level.”

De eerste trail van Angela ging naar Botswana. Tijdens een kennisnetwerkbijeenkomst vertelde Erna ter Weele over leiderschap en de trails van FNL. “Ik had toen sterk het gevoel dat ik ook zo’n trail moest gaan doen. Zonder precies te weten waarom. Wel was ik op zoek naar een ‘andere manier van weten’. Tijdens de trail leerde ik meer intuïtief waar te nemen en kwam ik bij mijn innerlijk weten, het niet-cognitieve.

2021 jaar is voor Angela het jaar van verandering: van inhoudelijk advieswerk naar het faciliteren en begeleiden van organisatie en medewerkers bij hun ontwikkeling en groeiend zelfbewustzijn: “organisaties groeien als mensen groeien.”  De aanleiding voor Angela om deel te nemen aan Create your Vision was deze verandering. “Bovendien ben ik geïnteresseerd in ‘vertragen om te versnellen’. De rechterkant van de ‘U’ gaat over datgene dat je te doen hebt uitkristalliseren, prototypen en opschalen. Dat boeit mij, hoe doe je dat? En hoe kun je versnellen, nadat je vertraagd hebt?”

“Uiteindelijk leidt dit tot een betere performance, maar het is wel lastig. Fysiek is dat hetzelfde: intervaltraining is lastiger dan gewoon maar doorhollen. In het zakelijk leven is doorhollen ook gemakkelijker, maar je komt dan minder tot excellente performance, creativiteit en plezier.”

Angela wilde de stap maken van inhoudelijk advieswerk naar het faciliteren en begeleiden van organisaties en medewerkers bij hun ontwikkeling. “Ik ben een doener: hupsakee aan de slag. Maar het gaat juist over vertragen door te reflecteren en te voelen of je nog op de juiste weg bent. “

“We zijn drie keer een dag met een groep van 7 mensen bij elkaar geweest. Twee facilitators: Bernet Elzinga en Abel Boor. Het is vooral een programma voor oud trail deelnemers.”

“Van tevoren heb je al een project, iets wat je neer wilt zetten: datgene wat je te doen staat. Na de trail heb je meestal goede voornemens of concrete acties bedacht. Daarmee ga je aan de slag, met datgene dat je te doen staat. Het is dus meer dan een actielijstje.”

In deze drie dagen begin je met het verkennen van het project of datgene dat je te doen staan. Daarna wordt het steeds concreter, meer actiegericht en ga je jouw idee verder uitkristalliseren en verwezenlijken. 

Angela ervaarde Create your Vision als een mooi programma. “Je neemt tijd en ruimte om datgene wat je te doen staat te bekijken vanuit verschillende perspectieven. En iedere keer weer te voelen of het klopt voor jou. Zo heeft ieder voor bijvoorbeeld het project in de ruimte gezet om er vervolgens vanuit verschillende perspectieven naar te kijken: als je halverwege de weg ernaartoe staat, als je er nog ver van weg bent, als je er dichtbij bent, … En te verkennen; hoe voelt het? Wat komt er in je naar boven?  Of te kijken naar jouw innerlijk team: waar krijg je energie van? Waar zitten je twijfels? Waar zitten je angsten? Maar ook: welke waarden zijn eigenlijk echt belangrijk voor je? En wat zijn jouw bronnen?”

De groep bestond uit gelijkgestemden, iedereen had al een keer een trail gedaan en was gewend intuïtief te werken. Angela: “Het was erg inspirerend, ook met elkaar. We hadden solo’s, oefeningen in tweetallen en kampvuurgesprekken.”

“De locatie was in de natuur van de Kennemer Duinen. Net zoals in de trails was de natuur een bron van inspiratie. Wat kan de natuur jou leren?”

“Kortom, het waren gevarieerde ervaringen en interventies. ‘Naar mijn idee een heel goed vervolg op een trail. Voor mensen die een concreet thema of idee hebben waar ze mee aan de slag willen gaan. Iedereen heeft echt concrete stappen gezet. Create Your Vision  kan je helpen om bij de les te blijven, de intentie uit de trail robuuster en duurzamer neer te zetten. Ben ik nog op koers? Wat worden mijn next steps?’

Angela heeft een aantal nieuwe inzichten gekregen. “Ik heb mijn familielijnen onderzocht, o.a. de kunstenaars aan moederskant. Ik heb meer verbinding gekregen met de creatieve familie lijnen en daarmee ook met mijn eigen creativiteit. Mijn eigen perfectionisme zat mijn creativiteit in de weg.” Het programma inspireert haar ook om vast te houden aan haar keuzes en zich  niet te laten verleiden haar oude patroon te blijven volgen. “Ik houd vast aan mijn eigen waarden: menselijkheid, wijsheid, speelsheid en moed.”

‘Dit programma voor oud-trail deelnemers heeft mij geïnspireerd om vast te houden aan mijn keuzes en mij niet te laten verleiden mijn oude patroon te blijven volgen.’

Angela over Create your Vision
Loading spinner