Nieuwjaars Circle Gathering 28 januari

Het is winter, tijd om in alle rust wat nieuwe ideeën te laten ontstaan! 
Daarom dit keer een bijeenkomst in een andere natuur, de jungle van een van de allergrootste industrieën in Nederland; de haven van Rotterdam.

We gaan luisteren en kijken naar iemand die zich ten doel gesteld heeft om de natuur in al zijn facetten te laten doorleven. Een belangrijk moment voor het maken van deze bewuste keuze was zijn trail in 2015 naar Botswana. Tijdens deze trail besloot hij zich in te zetten voor de publiek zaak. 

Victor van der Chijs neemt ons mee in zijn dagelijkse leven als voorzitter van Deltalinqs, de ondernemersorganisatie van het haven-industrieel complex in Rotterdam. Hoe hij onze gezamenlijke verplichting naar de natuur ziet als een kans voor de haven van Rotterdam. 
Wellicht een niet zo direct voor de hand liggende visie, maar eentje die ons allen zal aanspreken en inspireren om zelf ook te zien of er niet meer mogelijkheden in ons dagelijks leven bestaan

Voor Victors inspiratie maken we een wandeling door Rotterdam om te zien hoe heden en verleden, belemmeringen en kansen en land en water met elkaar verbonden zijn. 
Deze wandeling zal gefaciliteerd worden door Robert Spieker. Robert organiseert wandelingen en retraites in steden vanuit zijn bedrijf. Hij is een actief wandelaar. Robert heeft naast een FNL trail in Marataba o.a. het Pieterpad en recent de Camino naar Santiago de Compostela gelopen en heeft heel veel mooie inzichten opgedaan die hij gebruikt in zijn dagelijks leven en ook in de ondersteuning door walk & talk mentorship. 

Programma

  • Inloop 09.30 uur
  • Aanvang 10.00 uur
  • Lunch 12.30 uur 
  • Einde 13.00 uur  

Locatie
Sociëteit aan de Maas (https://www.societeitaandemaas.nl/contact.html).
Veerdam 1
3016 DD Rotterdam
Parkeren: er is voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving

Kosten voor betalende leden € 35,-. Schrijf je hier in.

Kosten voor niet betalende leden € 45,-. Schrijf je hier in.

Bio Victor van der Chijs
Victor van der Chijs studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij startte zijn loopbaan bij ING, eerst in Amsterdam en later in Hong Kong.Vervolgens stapte hij over naar de Schiphol Groep. Hij werkte ook lange tijd bij OMA, het architectenbureau van Rem Koolhaas. Voor hij voorzitter werd van Deltalinqs, stond hij aan het roer bij de Universiteit Twente.
Van der Chijs is optimistisch over de duurzame toekomst van Nederland, maar dan moeten we wel snel in actie komen. Hij verwacht dat niet-duurzame productie snel een prijs krijgt. Wie het eerst duurzaam is, heeft daar volgens hem het meeste profijt van. Bij Deltalinqs zet hij in op samenwerking tussen ondernemers, ook als zij elkaars concurrenten zijn. Gezamenlijk kunnen zij stappen zetten die een individueel bedrijf niet kan maken. Alleen zo kan de Rotterdamse haven voldoen aan het CO2-reductiedoel voor 2030, stelt Van der Chijs. Want 20 procent van de Nederlandse CO2-reductie voor 2030 moet gerealiseerd worden in de havenstad.

Bekijk al onze programma’s!

Programma’s
Loading spinner