Winter City Gathering 2024 (vol)

Datum27 januari 2024
Tijd09.30 – 14.00 uur
Locatiede Roos, Amsterdam

Het maximale aantal deelnemers voor de Winter Gathering is bereikt. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar: info@naturalleadership.eu 

Thema Luisteren en Verbinden

Luisteren is een vaardigheid die we allemaal hebben. Maar wat doen we er mee? 

Op de trail gebruiken we het oeroude ritueel van de talking stick om echt naar elkaar te luisteren. We gebruiken dat om ons eigen verhaal te verrijken en nog meer inzicht te krijgen. 

Op deze Winter Gathering gaan we even terug naar de basis van de trail van de U-theory; luisteren. Otto Scharmer spreekt over 4 niveaus van luisteren zodat we ons kunnen verbinden met de ander. 

In deze tijd van fragmentatie en polarisatie is verbinding wellicht wel het grootste goed wat we onze omgeving kunnen geven. Luisteren zonder oordeel en authenticiteit zijn hiervoor de basis.

Gastspreker 

Om hierover meer te horen hebben we Prinses Laurentien van Oranje uitgenodigd om met ons van gedachten te wisselen en te horen hoe je luisteren kan inzetten om weer echt te verbinden. 

Met haar stichting Number 5 roept ze op tot dialoog en échte samenwerking en brengt ze die oproep in de praktijk op verschillende belangrijke maatschappelijke vraagstukken:

“Samenwerken lukt alleen vanuit een gedeeld beeld van de werkelijkheid. En door aan de bron verschillende perspectieven bijeen te brengen en samen te ontrafelen wat het echte probleem is. Dit voorkomt blinde vlekken. Number 5 is daarom een vrije denkruimte voor gelijkwaardige en niet-vrijblijvende dialoog. We brengen verwachte en ónverwachte spelers samen. We helpen hen om samen tot een gedeelde theory of change te komen en een duurzame ketenaanpak te ontwerpen.”

Natuurlijk wandelen we ook door het Vondelpark om te luisteren naar alles wat er om ons heen gebeurd en is er na afloop een lunch om met elkaar te spreken en naar elkaar te luisteren… 

Programma

Inloop: 09.00
Aanvang programma 09:30 
Lunch 12:30
Einde programma 13:30

Kosten

Voor leden is de Winter Gathering kosteloos, voor niet (betalende) leden €10.

Locatie & parkeren

De Roos, gevestigd in een prachtige oude villa op het randje van het Vondelpark te Amsterdam.
Adres: P.C. Hoofdstraat 18, 1017 BW Amsterdam. 

Parkeren: Q-Park Museumplein Van Baerlestraat 33 B 1071 AP Amsterdam
Openbaar vervoer:
Vanaf Centraal Station: trams 2, 5, 16.
Vanaf Schiphol naar Station Zuid WTC: tram 5.
Vanaf Utrecht naar Station Amstel: tram 12.

Carpoolen

We moedigen het van harte aan om met het openbaar vervoer te reizen of met elkaar te carpoolen. Als je je hebt ingeschreven, ontvang je van ons een bevestiging. Hierin staat een link naar een Google spreadsheet waarin je o.a. kunt aangeven of je zelf rijdt of dat je wilt meerijden met iemand. Je kunt dan onderling contact met elkaar zoeken voor de verdere afstemming.

Datum, locatie en kosten

Datum27 januari 2024
DagZaterdag
Tijd09.30 – 14.00 uur
LocatieDe Roos, Amsterdam
KostenKosteloos voor betalende leden / € 10,- incl BTW voor niet-betalende leden.

Loading spinner