Aletta Renken – Abruzzo, Italië

‘Mijn naam is Aletta Renken en ik ben moeder van drie volwassen zonen, waaronder een tweeling. Opgegroeid  op een agrarisch bedrijf in Groningen ben ik al van jongs af aan vertrouwd met de natuur.

Ik heb eigenlijk altijd interesse gehad in mensen. Mensen op weg helpen, problemen oplossen. Daar word ik blij van. De keuze voor een juridische studie lag dan ook wel voor de hand. In de juridische wereld heb ik verschillende functies vervuld. Advocaat, rechter en bedrijfsjurist. Maar uiteindelijk vond ik het allemaal wat te veel ‘vanuit de regeltjes’.

Daarom nog eenmaal een switch naar: mediation. En dat is wat ik nu alweer geruime tijd doe. Mensen helpen om hun zakelijke meningsverschillen bij te leggen. En, ik heb gemerkt dat mediation mij meer vrijheid van handelen geeft dan mijn vorige juridische beroepen. Wel neem ik de kennis uit dat verleden mee en kan ik het heel goed gebruiken bij de mediation trajecten die ik begeleid. Mijn kantoor staat in Naarden.’

Via een goede vriendin kwam ik in contact met de Foundation for Natural Leadership (FNL). Zij is bij de FNL Facilitator van trails in de natuur. Dat contact kwam precies op het goede moment. Ik zat toen in een moeilijke periode van mijn leven en had de behoefte om voor mijzelf de zaken eens op een rij te zetten. Ik had al eens nagedacht over een soort van retraite in de natuur maar had nog niet een goede formule kunnen vinden. Wat ik toen hoorde over de FNL sprak mij meteen aan.

De FNL biedt een goed doordacht programma in de natuur aan. Het is niet alleen maar wandelen, maar er zit echt een goede basis onder. De FNL hanteert daarvoor de Theory U van Otto Scharmer. Dat zit verweven in de trail.

Wat ik ook zo mooi vind aan de trail van de FNL is dat jij zelf weliswaar centraal staat maar dat de kracht er vooral in zit dat je met een klein groepje gelijkgestemden bent en de dingen onderweg samen ervaart. Belangrijk daarbij is een veilige sfeer. De Facilitators van de FNL zorgen daar heel goed voor. Zo kun je een traan laten maar ook heerlijk met elkaar lachen!

Ik nam voor mezelf mee op trail het voornemen om te ‘werken’ aan drie ‘stemmetjes’ in mij; cynisme, angst en oordeel. Gaandeweg de trail werd mij echter duidelijk dat het voor mij om iets anders ging. Namelijk, niet om de stemmen in mij maar om de stemmen vanuit mijn omgeving. Daar moest ik wat mee.

Ik realiseerde mij dat ikzelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk. Zo vond ik het moeilijk om hulp te vragen maar de trail heeft mij geleerd om dat wél te doen.

Ik heb van de trail meegenomen dat ik mijzelf best wel op de eerste plek mag zetten. Een belangrijk inzicht.

Ik gun iedereen zo’n mooie ervaring met de FNL. Om in alle rust en een veilige omgeving en met professionele hulp van goed opgeleide Facilitators op zoek te gaan naar antwoorden op persoonlijke vragen.

Het is een prachtige manier om voor jezelf te zorgen!

‘Ik heb van de trail meegenomen dat ik mijzelf best wel op de eerste plek mag zetten. Een belangrijk inzicht’

Aletta over Wildernis Trail Abruzzo, Italië
Loading spinner