Astrid de Reuver – Abruzzo, Italië

‘Ik ben een typisch Third Culture Kid’ aldus Astrid de Reuver. Een kind wat is opgegroeid in een andere cultuur dan de eigen nationaliteit. Astrid heeft sindsdien op veel plekken gewoond in de wereld. Toch heeft zij na internationale omzwervingen, waaronder tien jaar als Impact Finance Advisor in London, als thuisbasis Noordwijk aan Zee gekozen met haar gezin met vijf puberdochters en haar man Barry. In gesprek met Astrid voel je direct haar drive en doortastendheid. Een vrouw met een persoonlijke missie: ‘ik geloof in the power of business as a force for good om onze planeet ook voor onze kinderen te behouden. En het is mijn roeping om daar een bijdrage aan te leveren.’

Bij Imagine, opgericht door voormalig CEO van Unilever Paul Polman begeleidde zij de afgelopen jaren leiders van grote ondernemingen om deze benodigde systeemverandering te realiseren. Zinvol werk wat ook persoonlijk veel van haar vroeg, waardoor zij de keuze maakte voor een adempauze van een aantal maanden. Om antwoord te krijgen op haar vraag: ‘Hoe kan ik de meeste impact hebben als mens, maar dat in balans doen met mijn belangrijkste rol als moeder en echtgenote?’

In haar netwerk waren al meerdere mensen haar voorgegaan op trail met positieve verhalen, waardoor zij voelde dat dit haar in haar proces kon helpen. ‘Toch vond ik het spannend van tevoren, je weet toch niet precies waar je aan begint. Wat voor types zijn de andere deelnemers? Kan ik het fysiek aan?’ De Foundation Workshop voor de trail waarbij je de andere deelnemers leert kennen gaven haar direct het vertrouwen dat het qua groep wel goed zat. ‘Juist de diversiteit aan persoonlijkheden en ieders persoonlijke verhalen inspireerde mij direct’.

De trail leidde naar het Abruzzo gebied in Italië. Een schitterend en prachtig ruig gebied met oerbos van meer dan 600 jaar. Het gebied staat bekend om de bijzondere bruine berenpopulatie, de wolvenroedels die er rondzwerven en de grote hoeveelheid vossen, herten, wilde zwijnen, gemzen, otters, lynxen en verschillende roofvogelsoorten, waaronder adelaars en gieren. Astrid ervaarde de natuur als overweldigend en magisch. ‘Het verbaasde mij hoe snel mij een gevoel bekroop van volledig ondergedompeld te zijn in een andere wereld’. Eerst zat Astrid nog veel in haar hoofd, maar op enig moment ervaarde zij dat al haar zintuigen open stonden en ontstond er innerlijke rust.

‘Juist de stiltewandelingen brachten mij veel en maakte mij bewust van het moment zelf. Ik zie nog de zonnestralen na een regenbui door de takken van de hoge bomen schijnen. Ik werd mij ook bewust van mijn patronen en reflexen in het dagelijks leven. Ik kwam dichter bij mijn gevoel dan ooit, een beweging van mijn hoofd naar mijn hart. Een besef van dankbaarheid kwam op voor de rijkdom van mijn leven. Ik wist dat natuurlijk wel, maar voelde intens wat voor mij het allerbelangrijkste is, de liefde voor man en mijn kinderen: mijn essentie’.

Het effect van de trail is maanden later nog steeds voelbaar voor Astrid. ‘Ik ervaar meer rust en bewustzijn in de dingen die ik doe.’ Kleine veranderingen hadden grote impact, zoals ’s avonds de telefoon beneden laten liggen, vaker wandelen in de duinen en aandacht voor het ochtendontbijt met het gezin.  ‘Ik ben ook veel bewuster bezig met mijn eigen persoonlijke transformatie en de keuzes die daarbij horen. De opportunity of a lifetime kwam voorbij en toch heb ik die voorbij laten gaan omdat ik beter weet dan ooit wat belangrijk is voor mij.’

Enige tijd later ontstond alsnog een kans waarbij Astrid vorm kan geven aan haar persoonlijke purpose: een impactvolle bijdrage leveren aan de benodigde systeemverandering om onze planeet te behouden. Maar dan wel in balans met haar rol als moeder en echtgenoot.

Op de vraag voor wie zij een trail geschikt vindt antwoord zij: ‘ik heb iedereen die mij dierbaar is gezegd dat ze ook moeten gaan’.

Haar man Barry is vervolgens op wintertrail geweest naar Noorwegen.

Loading spinner