Kim Potters – Turtmanntal, Zwitserse Alpen

Kim is moeder van 2 jonge kinderen en getrouwd met Koen die een eigen zaak runt. Aan ambitie heeft Kim geen gebrek. Aan haar passie voor marketing geeft zij invulling als Global Director Marketing bij AkzoNobel. Kim krijgt energie van dingen voor elkaar krijgen, beweging creëren binnen teams en samen met anderen successen behalen. 

Haar ambitie is altijd een drijvende kracht geweest, maar de vraag waar Kim mee worstelde is hoe je nou balans aanbrengt tussen een drukke internationale carrière en een gezinsleven met jonge kinderen? “Toen ik destijds op trail naar de Alpen ging speelde ik met de vraag wat mijn volgende carrière stap zou worden. Maar ook: wat is voor mij nou echt belangrijk? Ik wilde onderzoeken wat ik zelf echt wilde en niet wat anderen van mij verwachten. Altijd maar hoger, word ik daar nou ook blijer van?” aldus Kim. “En hoe kan ik plezier ervaren, genieten van impactvol werk, maar ook mijn rol als moeder en partner van Koen zo goed mogelijk invullen?”

Met die vragen ging zij op trail naar de Zwitserse Alpen. De trail bleek goed te passen bij haar behoefte. “Ik vond het zo’n fantastische ervaring, voor mij staat het programma in mijn ‘top 5 experiences’. Het was ronduit te gek, alles. Het één zijn met de natuur. De eenvoud, het gevoel van back to basic. De fysieke dagelijkse inspanning in wandeltochten in de bergen, die weliswaar stevig was maar goed te doen. Maar bovenal de ruimte in mijn hoofd om te denken en te voelen. Ruimte zonder afleiding.”

De andere deelnemers kende Kim niet van tevoren, maar tijdens de trail ontstond een intense band. Met een aantal heeft zij nog steeds contact. “Het was echt een mooie groep mensen en ik heb veel inzichten uit de groep gehaald. Vaak hadden we prachtige gesprekken rond het kampvuur, ik ervaarde vanuit de groep ook veel steun. Dat waren echt niet alleen maar serieuze gesprekken: we hebben ook ontzettend veel gelachen.”

De trail heeft haar veel gebracht. Een belangrijk inzicht voor Kim is dat balans in werk en privé voor haar cruciaal is om lekker in haar vel te zitten en dat genieten daar ook een belangrijk onderdeel van is. ‘Het één kan het ander niet overschaduwen. Daarnaast heb ik geleerd dat je soms best een pauze mag nemen in ambitie. Het hoeft niet altijd hoger en meer. Ik realiseerde mij ook hoe belangrijk mijn partner is voor mij. Ik voelde mij echt wel een ander mens na terugkomst’.

Er waren talloze momenten die indruk op haar maakte, maar een gevoel dat ze tot de dag van vandaag terug kan halen is een moment dat ze uitkeek over het dal. ‘We waren best hoog geklommen en ik stond alleen op een rots. Ik voelde me op dat moment heel krachtig, gegrond, met mijn voeten stevig op de berg. Daar denk ik nog regelmatig aan’. Maar er ontstond ook meer waardering voor eenvoud. ‘Bijvoorbeeld hoe heerlijk het kan zijn om mijn tanden te poetsen in het ijskoude water uit een beekje. Dat simpel ook wel fijn is’.

Tijdens de trail ontstaan niet alleen inzichten, maar ook intenties om dingen anders aan te pakken. En in Kim’s geval leidde dat ook tot ander gedrag: ‘Ik ben bijvoorbeeld op vrijdag thuis gaan werken, wat voor mij een grote stap was’.

Hoewel Kim echt nog wel momenten heeft dat ze terugvalt in oud gedrag, is er een aantal dingen voor haar ten goede veranderd. ‘Het FNL programma heeft me dichter bij mezelf gebracht. Ik voel meer rust in de keuzes van mijn toekomststappen. Ik heb minder het idee dat ik altijd door moet’. Het boekje waar zij veel in schreef tijdens de reis ligt altijd binnen handbereik in mijn werktas. ‘Soms zoek ik iets op. Hoe heb ik dat toen gevoeld of geformuleerd? En soms schrijf ik er weer wat bij. Daarmee duurt voor mij de reis nog steeds voort’.

Of de vraag of ze het anderen zou aanraden is haar antwoord veelzeggend: “Ik zou zelf dolgraag nog een keer gaan”.

‘Ik vond het zo’n fantastische ervaring, voor mij staat het programma in mijn ‘top 5 experiences’.

Kim over Wildernis Trail Zwitserse Alpen
Loading spinner