Marieke Fieten – Abruzzo, Italië

Marieke Fieten is moeder van Nienke (11) en werkzaam als COO van zorgverzekeraar Menzis. Zij is op trail geweest naar het prachtige Abruzzo gebergte in Italie. Wat Marieke kenmerkt is dat zij geïnteresseerd is in waarom mensen de dingen doen die ze doen. ‘Door welke bril kijk ik en kan ik mij verplaatsen in de ander?’ Zij probeert hierbij niet te oordelen.

Marieke is op trail gegaan om te ontdekken wat haar nou écht energie geeft. “Voor mij is het belangrijk dat ik in mijn werk impact kan hebben op voor mij maatschappelijk relevante vraagstukken. Dat vond ik onvoldoende in mijn werk, daar was ik naar op zoek.”

De trail leidde naar het Abruzzo gebied in Italië. ‘Een schitterend en prachtig ruig gebied. We hebben wolven- en berensporen gezien, maar ik voelde mij daar zo vertrouwd. Het was voor mij een heel puur, echt gebied. Ik voelde me onderdeel van de natuur.

Tijdens de trail heb ik geen andere mensen gezien dan onze fantastische gids Francesca, de andere deelnemers en twee facilitators van FNL’. De aanvang van de trail met het inleveren van haar telefoon en horloge vond ze best pittig. “Waarom dan? vroeg ik mij af.” Dat gaf haar aanvankelijk een oncomfortabel gevoel. ‘Na verloop van tijd ervaarde ik de juist de kracht hiervan omdat ik hierdoor in staat was om los te laten en volledig in het hier en nu te zijn. Nu begrijp ik dat het essentieel is.’

“Het wonderlijke was dat tijdens de trail ook de relatie met mijn vader een thema bleek. Hierbij ging het voor mij over het loskomen van verwachtingen en beelden. Over hoe dingen zouden moeten zijn. Op zowel mijn zakelijke als persoonlijke thema heb ik tijdens en na het programma ruimte gecreëerd om in het hier en nu te zijn en het te laten zijn wat nu ook oké voelt. Daarmee heeft het een plek gekregen en dat voelt goed.”

De reis ving voor Marieke al aan bij de kennismakingsbijeenkomst, de Foundation Workshop in Nederland. “Het is fijn om te weten met wie je op reis gaat. Dat creëert een verbinding die je nodig hebt. Tijdens de reis voelde ik me hierdoor al vertrouwd met de andere deelnemers en dat ontwikkelde zich alleen maar verder. Mij is een aantal kwetsbare persoonlijke gesprekken bijgebleven die spontaan ontstonden. In combinatie met de vaste onderdelen in het programma, met een onzichtbare draad door het programma wat je ondergaat, is het een super indrukwekkende ervaring geweest voor mij.”

Er waren vele mooie momenten tijdens de trail, maar één is haar sterk bijgebleven. ‘Het moment dat we een symbool moesten zoeken in het bos wat stond voor iets wat we achter wilde laten. Voor mij was dat het afscheid nemen van verwachtingspatronen. Het steentje gooide ik weg, voor mij stond dat symbool voor het loslaten van mijn vader’.

Het programma heeft Marieke veel gebracht. ‘Ten eerste ben ik in een aan de zorg gelieerde branche terecht gekomen en ik heb daarna ook meer bewust keuzes gemaakt. Ik denk dat ik nog meer dan anders probeer de verschillende brillen op te zetten. Het heeft me op een bepaalde manier een stuk rust gebracht, zowel zakelijk als in mijn privéleven. En als je nog twijfelt: ik kan het iedereen van harte aanraden!’

‘Een schitterend en prachtig ruig gebied. We hebben wolven- en berensporen gezien, maar ik voelde mij daar zo vertrouwd. Ik voelde me onderdeel van de natuur.’

Marieke over Wildernis Trail Abruzzo, Italië
Loading spinner