Winter City Gathering 27 januari

Thema Luisteren en Verbinden

Luisteren is een vaardigheid die we allemaal hebben. Maar wat doen we er mee? 

Op de trail gebruiken we het oeroude ritueel van de talking stick om echt naar elkaar te luisteren. We gebruiken dat om ons eigen verhaal te verrijken en nog meer inzicht te krijgen. 

Op deze Winter Gathering gaan we even terug naar de basis van de trail van de U-theory; luisteren. Otto Scharmer spreekt over 4 niveaus van luisteren zodat we ons kunnen verbinden met de ander. 

In deze tijd van fragmentatie en polarisatie is verbinding wellicht wel het grootste goed wat we onze omgeving kunnen geven. Luisteren zonder oordeel en authenticiteit zijn hiervoor de basis.

Gastspreker 

Om hierover meer te horen hebben we Prinses Laurentien van Oranje uitgenodigd om met ons van gedachten te wisselen en te horen hoe je luisteren kan inzetten om weer echt te verbinden. 

Met haar stichting Number 5 roept ze op tot dialoog en échte samenwerking en brengt ze die oproep in de praktijk op verschillende belangrijke maatschappelijke vraagstukken:

“Samenwerken lukt alleen vanuit een gedeeld beeld van de werkelijkheid. En door aan de bron verschillende perspectieven bijeen te brengen en samen te ontrafelen wat het echte probleem is. Dit voorkomt blinde vlekken. Number 5 is daarom een vrije denkruimte voor gelijkwaardige en niet-vrijblijvende dialoog. We brengen verwachte en ónverwachte spelers samen. We helpen hen om samen tot een gedeelde theory of change te komen en een duurzame ketenaanpak te ontwerpen.”

Natuurlijk wandelen we ook door het Vondelpark om te luisteren naar alles wat er om ons heen gebeurd en is er na afloop een lunch om met elkaar te spreken en naar elkaar te luisteren… 

Voor leden is de Winter Gathering kosteloos, voor niet (betalende) leden €10.

Schrijf je hier in voor deze winter gathering.

Share or write a comment

Leave a reply

Loading spinner